0032 (0)52 - 37.51.56

Glasdeur helder, 4 lijnen kit

Deur in helder veiligheidsglas met 4 lijnen
Pakketprijs: € 256,00/ kit

* Verplichte velden

 

 

Hoe kiest u de juiste deur?

Glazen deurhoogte:

Controleer of uw glasdeuren opening 40 tot 60 mm hoger is dan het glasdeuren. Indien dit niet het geval is kan u uw glasdeuren opening aanpassen zodat u als nog met een glasdeuren van 2015 mm kan werken of u kan Woodeko contacteren voor een op maat gemaakte glasdeuren.

Hoogte glasdeuren opening                                                                    = hoogte glasdeuren + 40 mm t.e.m. 60 mm

Hoogte glasdeuren opening   > 2050 mm & < 2070 mm

Glazen deurbreedte:

Al naar gelang de breedte van uw glasdeuren opening, kiest u de breedte van uw glasdeuren. Zorg er voor dat uw glasdeuren breedte min. 60 mm & max. 120 mm smaller is dan uw deuropening.  Indien geen enkel glasdeuren in uw deuropening past , kan u uw  deuropening aanpassen of kan u Woodeko contacteren voor een op maat gemaakte deur.

Breedte glasdeuren opening       

                                 De glasdeuren u benodigde glasdeuren breedte

790 mm ~ 850 mm                           730 mm   

840 mm ~ 900 mm                           780 mm

890 mm ~ 950 mm                           830 mm

(*) Attentie: niet voor ieder type glasdeuren zijn alle standaard maten beschikbaar.  Zie selectie.

Muur dikte:

Controleer ook of de deurkast van 165 mm breed genoeg is voor de dikte van uw muren.  Dit doet u door de dikte van uw muren boven, midden en onderaan te meten.  De breedte van uw deurkast moet groter of gelijk zijn aan de hoogst gemeten waarde.  Deze hoogst gemeten waarde is tevens de maat waarop u uw deurkast dient op af te stemmen.   Indien dit niet het geval is kies deur met bredere deurkast of contacteer Woodeko.

Muur dikte                                         < of = 165 mm 

 Hoe kies je de juiste glazen deurhoogte en breedte?

Kit
Totale prijs: € 256,00/ kit
BTW inbegrepen

Bel onze deskundige

0032 52 / 37 51 56

Snelle en gratis levering voor aankopen vanaf € 500,00

Glasdeur helder, 4 lijnen kit

 

  • Glasdeur helder, 4 lijnen kit
  • Tekening
  • Deurkruk
  • Scharnieren
Korte beschrijving: Deur in helder veiligheidsglas met 4 lijnen.
Product code: 0521X
Beschrijving: Deze unieke kit bestaat uit een glasdeur, 2 scharnieren en een deurgreep.

Glasdeur

 
Dimensie: 2010 mm (H) * 8 mm (D)  
Breedte: 730 mm / 780 mm / 830 mm
Afwerking: Veiligheidsglas
Voorgeboord: Ja, 2 boringen voor scharnieren & 1 boring voor greep
Verpakking: Deur in plastic verpakt, met harde plastic bescherming op de 4 hoeken
Design: 4 decoratieve lijnen, helder glas

Deurgreep

 
Lengte: 400 mm  
Diameter: 25 mm
Constructie: Inox
Verpakking: Greep is verpakt samen met scharnieren

Scharnieren

 
Lengte: 88 mm  
Breedte: 65 mm
Constructie: Inox look
Verpakking: Scharnieren zijn samen met greep verpakt

- Lees meer online over installatie

         Voordat u begint

         Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

             Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad

             Stap 2: Montage en plaatsing deurkast

             Stap 3: Definitieve afwerking glasdeur

- Down load installatie pdf

- Bekijk installatie video

Voordat u begint

 

Lees deze instructies volledig alvorens van start te gaan

Deurelementen:

Controleer of u beschikt over een glasdeur, een deurkast, deurlijsten, 2 scharnieren en een deurkruk.  Deze glasdeuren zijn omkeerbaar.  Dit wil zeggen dat ze zowel rechts- als linksdraaiend kunnen worden geïnstalleerd.  Hier zijn de scharnieren, de deurkruk, de deurkast alsook het deurblad op afgestemd. 

Let op: De Smart glasdeur kan ook direct worden geïnstalleerd in een deuropening zonder deurkast.. Als u liever dit soort installatie verkiest, heb je natuurlijk geen kozijnen en architraven nodig. De deuropening moet wel worden aangepast aan de beschikbare deurmaten.  Veiligheidsglas kan niet worden bijgesneden. Voor dit soort installatie moet u ervoor zorgen dat uw deuropening 10 mm breder en hoger is dan de beschikbare deurmaten en dat uw muren perfect  zijn uitgepleisterd. 

Gereedschappen  (Plaatsing met deurkast en architraven): 

Verder dient u ook montagelijm, een kitpistool, PU montageschuim (250 ml per deur), schilderstape, een rolmeter, een waterpas, een aantal spieën, een cirkelzaag met langsgeleider of handzaag, een cuttermes, een schroefboormachine en een potlood bij de hand te hebben. 

Voorbereidingen: 

Controleer of de muuropening +/-7 cm breder en  4 tot 6 cm hoger is dan het deurblad. Dit hangt af van de breedte van de gekozen architraven. De opening tussen uw deurkast en de muur wordt immers door uw architraven overbrugd. 

Controleer ook of de door u gekozen deurkast breed genoeg is voor de dikte van uw muren.  Dit doet u door de dikte van uw muren boven, midden en onderaan te meten.  De breedte van uw deurkast moet gelijk zijn aan de hoogst gemeten waarde.  Deze hoogst gemeten waarde is tevens de maat waarop u uw deurkast dient op af te stemmen. (breedte deurkast). 

Kies de draairichting en positie van uw glasdeur.  Opendraaiend links of rechts?  Wanneer u een matte Smart glazen deur of een Smart Glazen deur met design hebt geselecteerd, is het ook belangrijk om te beslissen aan welke kant u de matte kant of het design verkiest. Beide kanten hebben een iets ander gevoel (de ene kant is mat, de andere kant blijft onbewerkt veiligheidsglas). Het kan allemaal met deze omkeerbare Smart deur.

Deurelementen

Gereedschappen

Breedte deur

Breedte deurkast

Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

 

Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad:

1.1   Zaag de deurkast (links, rechts en kopstuk) op breedte. (Zie boven, breedte deurkast).

1.2   Zaag het kopstuk van de deurkast op maat. Breedte deur + 10 mm + 2x dikte deurkast.  Indien uw deurblad 830 mm is en uw deurkast een dikte heeft van 18 mm dan dient u het kopstuk op 876 mm af te korten. 

Stap 2: Montage en plaatsing deurkast:

2.1    Bevestig het kopstuk met 4 schroeven kops op de lange benen van de kast.

2.2    Versterk het deur frame met latten .  U kunt afval , geproduceerd na het zagen van uw kozijnbreedte hiervoor eventueel gebruiken, om zo het frame meer stevigheid te geven.

2.3    Plaats het kader met behulp van een dun houtje zeker één millimeter van de grond om contact met water zo klein mogelijk te maken.  Zorg er tevens voor dat de verticale benen van de deurkast even hoog staan (loodrecht).

2.4    Plaats het kader voorlopig vast in de deuropening met behulp van spietjes links en rechts boven.  

2.5    Plaats de scharnierkant van de deurkast vlak met de muur alsook waterpas door middel van spietjes ter hoogte van de scharnieren.

2.6   Voor het definitief vast zetten van de deurkast kunnen we op twee manieren te werk gaan:  

Optie 1: Zet de deurkast definitief vast met PU montageschuim: Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast. Opgepast, Pu montageschuim zet zeer sterk uit, gebruik dus niet teveel.  

Optie 2: Zet de deurkast vast met afstandsschroeven (advies bij zware deuren). Boor gaten in het frame ter hoogte van de scharnieren, doorheen de deurkast en in de muur. Natuurlijk moet je de positie van de scharnieren eerst bepalen op het frame. Schroef de afstandsschroeven met plug vast om de deurkast vast te zetten. Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast.

2.7   Uithardingstijd +/- 60 min. Verwijder het overtollige montageschuim met een cuttermes.  Let op: vul de naden slechts voor de helft op. Het schuim zet bij uitharding nog uit..  

 

Stap 3: Definitieve afwerking glasdeur:

3.1   Pas de deurlijsten aan, aan de lengte en breedte van uw deurkast. Al naar gelang de gekozen deurlijsten kan het noodzakelijk zijn de lijsten nog in verstek te zagen.

3.2    Breng montagelijm aan op de buitenste kant van de deurkast. Plaats de architraven. Hou de omlijstingen op hun plaats met schilderstape tot de hechting heeft plaats gevonden (+/-25 min.).  Positioneer deze lijsten 1 mm boven de grond om beschadiging door opstijgend vocht te voorkomen.  

3.3   Bevestig de scharnieren op het glazen deurblad.  Doe dit recht en waterpas met de zijkant van de glazen deur.  

3.4   Plaats de trekker (deurkruk).

3.5   Plaats de deur op twee wiggen van + / - 5 mm in het kozijn. Ten tweede hoeft u alleen maar de scharnieren recht onder elkaar te schroeven op het kozijn. Aanvankelijk alleen met 2 schroeven per scharnier en controleer of de deur perfect recht en waterpas staat. Zodra dit is gecontroleerd, zet de overige schroeven permanent vast .

3.6   Kit de speling van 1 mm tussen de vloer, deurkast en deurlijsten om opstijgend vocht te voorkomen.  

U hebt nu met succes uw glazen deur geïnstalleerd.

Stap 1.1 glasdeuren installatie

Stap 1.2 glasdeuren installatie

Stap 2.1 glasdeuren installatie

Stap 2.2 glasdeuren installatie

Stap 2.4 glasdeuren installatie

Stap 2.5 glasdeuren installatie

Stap 2.6 glasdeuren installatie

Stap 2.7 glasdeuren installatie

Stap 3.2 glasdeuren installatie

Stap 3.2 glasdeuren installatie

Stap 3.3 glasdeuren installatie

Stap 3.5 glasdeuren installatie 

 

- Lees meer online over het beëindigen van uw glazen deuren

        Afwerking van de houten of voorgelakte deurkozijnen

        Belangrijke opmerkingen

- Down load  pdf

Afwerking van de houten of voorgelakte deurkozijnen

 

In het geval je gekozen hebt voor een houten deurkozijn dan is het noodzakelijk om deze binnen de week na de installatie af te werken. Alvorens te starten met de afwerking is het belangrijk om het frame en de architraven schoon en vetvrij te maken. Gebruik geen lak op waterbasis. Afwerking met vernis is niet aan te raden, omdat dit eventueel lijmdoorslag kan accentueren. Voor deze soorten afwerking geldt dus ook geen garantie. Het wordt aanbevolen om deze houten deuren af te werken met een olie.

In het geval u hebt gekozen voor een voorgelakt deurkozijn, is het noodzakelijk om ze te behandelen met een dekkende verf.  Alvorens te starten met de afwerking is het belangrijk om het frame en de architraven schoon en vetvrij te maken. Breng minstens 3 lagen aan. Tussen elke behandeling die u aanbrengt, laat u de verf voldoende drogen. Schuur (korrel 240) zachtjes alvorens de volgende laag aan te brengen.

Oile

Afwerking 

Belangrijke opmerkingen

 

Controleer vooraleer te installeren of uw woning droog genoeg is. Niet zozeer voor de Smart glazen deuren zelf, maar dit is wel zeer belangrijk indien u werkt met een houten deurkast en architraven. Deuren mogen enkel geplaatst worden in een bouw met max. 10% muurvocht.

Deze glasdeuren kunnen niet ingekort worden, ze zijn van hard veiligheidsglas gemaakt. 

U kan uw scharnierboringen verstevigen door de overschot van uw deurkast te gebruiken.  Zaag 2 blokjes van 3 cm op 8 cm uit de resten van de deurkast.  Lijm die aan de achterkant van uw deurkast, gelijk met de voorkant en ter hoogte van de scharnieruitsparing.  Wanneer U de scharnieren aanbrengt in de voorziene uitsparingen, schroeft u doorheen de deurkast en de verstevigingsblokjes.   

Deze glasdeuren zijn enkel geschikt voor gebruik binnenshuis. 

Deze glasdeuren en de frames dienen vlak, droog en horizontaal gestockeerd te worden voor de installatie. 

Behandel uw glasdeuren met zorg na het verwijderen van de verpakking zodat deze op geen enkele manier kunnen beschadigd worden. 

De acceptatie criteria van de VGI van toepassing (www.vgi-fiv.be) voor glasdeuren. 

Belangrijke opmerkingen

Belangrijke opmerkingen

Belangrijke opmerkingen