0032 (0)52 - 37.51.56

Deurstopper (2) om de deur te sluiten

Beschikbaarheid: In voorraad

Eenheidsprijs: € 20,50
BTW inbegrepen

Snel overzicht

Deurstopper (2) om de deur te sluiten

Bel onze deskundige

0032(0)52 - 37.51.56

Snelle en gratis levering voor aankopen vanaf €500

( levering enkel op gelijkvloers tot aan de eerste drempel )

Deurstopper (2) om de deur te sluiten

 

  • Deurstopper (2) om de deur te sluiten

- Lees meer online over installatie

          Voordat u begint

         Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

             Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad

             Stap 2: Montage en plaatsing deurkast

             Stap 3: Definitieve afwerking glasdeur 

- Down load installatie pdf

- Bekijk installatie video

Voordat u begint

 

Lees deze instructies volledig alvorens van start te gaan

Deurelementen:

Controleer of u beschikt over een glasdeur, een deurkast, deurlijsten, 2 scharnieren en een deurkruk.  Deze glasdeuren zijn omkeerbaar.  Dit wil zeggen dat ze zowel rechts- als linksdraaiend kunnen worden geïnstalleerd.  Hier zijn de scharnieren, de deurkruk, de deurkast alsook het deurblad op afgestemd. 

Let op: De Smart glasdeur kan ook direct worden geïnstalleerd in een deuropening zonder deurkast.. Als u liever dit soort installatie verkiest, heb je natuurlijk geen kozijnen en architraven nodig. De deuropening moet wel worden aangepast aan de beschikbare deurmaten.  Veiligheidsglas kan niet worden bijgesneden. Voor dit soort installatie moet u ervoor zorgen dat uw deuropening 10 mm breder en hoger is dan de beschikbare deurmaten en dat uw muren perfect  zijn uitgepleisterd. 

Gereedschappen  (Plaatsing met deurkast en architraven): 

Verder dient u ook montagelijm, een kitpistool, PU montageschuim (250 ml per deur), schilderstape, een rolmeter, een waterpas, een aantal spieën, een cirkelzaag met langsgeleider of handzaag, een cuttermes, een schroefboormachine en een potlood bij de hand te hebben. 

Voorbereidingen: 

Controleer of de muuropening +/-7 cm breder en  4 tot 6 cm hoger is dan het deurblad. Dit hangt af van de breedte van de gekozen architraven. De opening tussen uw deurkast en de muur wordt immers door uw architraven overbrugd. 

Controleer ook of de door u gekozen deurkast breed genoeg is voor de dikte van uw muren.  Dit doet u door de dikte van uw muren boven, midden en onderaan te meten.  De breedte van uw deurkast moet gelijk zijn aan de hoogst gemeten waarde.  Deze hoogst gemeten waarde is tevens de maat waarop u uw deurkast dient op af te stemmen. (breedte deurkast). 

Kies de draairichting en positie van uw glasdeur.  Opendraaiend links of rechts?  Wanneer u een matte Smart glazen deur of een Smart Glazen deur met design hebt geselecteerd, is het ook belangrijk om te beslissen aan welke kant u de matte kant of het design verkiest. Beide kanten hebben een iets ander gevoel (de ene kant is mat, de andere kant blijft onbewerkt veiligheidsglas). Het kan allemaal met deze omkeerbare Smart deur.

Deurelementen

Gereedschappen

Breedte deur

Breedte deurkast

Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

 

Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad:

1.1   Zaag de deurkast (links, rechts en kopstuk) op breedte. (Zie boven, breedte deurkast).

1.2   Zaag het kopstuk van de deurkast op maat. Breedte deur + 10 mm + 2x dikte deurkast.  Indien uw deurblad 830 mm is en uw deurkast een dikte heeft van 18 mm dan dient u het kopstuk op 876 mm af te korten. 

Stap 2: Montage en plaatsing deurkast:

2.1    Bevestig het kopstuk met 4 schroeven kops op de lange benen van de kast.

2.2    Versterk het deur frame met latten .  U kunt afval , geproduceerd na het zagen van uw kozijnbreedte hiervoor eventueel gebruiken, om zo het frame meer stevigheid te geven.

2.3    Plaats het kader met behulp van een dun houtje zeker één millimeter van de grond om contact met water zo klein mogelijk te maken.  Zorg er tevens voor dat de verticale benen van de deurkast even hoog staan (loodrecht).

2.4    Plaats het kader voorlopig vast in de deuropening met behulp van spietjes links en rechts boven.  

2.5    Plaats de scharnierkant van de deurkast vlak met de muur alsook waterpas door middel van spietjes ter hoogte van de scharnieren.

2.6   Voor het definitief vast zetten van de deurkast kunnen we op twee manieren te werk gaan:  

Optie 1: Zet de deurkast definitief vast met PU montageschuim: Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast. Opgepast, Pu montageschuim zet zeer sterk uit, gebruik dus niet teveel.  

Optie 2: Zet de deurkast vast met afstandsschroeven (advies bij zware deuren). Boor gaten in het frame ter hoogte van de scharnieren, doorheen de deurkast en in de muur. Natuurlijk moet je de positie van de scharnieren eerst bepalen op het frame. Schroef de afstandsschroeven met plug vast om de deurkast vast te zetten. Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast.

2.7   Uithardingstijd +/- 60 min. Verwijder het overtollige montageschuim met een cuttermes.  Let op: vul de naden slechts voor de helft op. Het schuim zet bij uitharding nog uit..  

 

Stap 3: Definitieve afwerking glasdeur:

3.1   Pas de deurlijsten aan, aan de lengte en breedte van uw deurkast. Al naar gelang de gekozen deurlijsten kan het noodzakelijk zijn de lijsten nog in verstek te zagen.

3.2    Breng montagelijm aan op de buitenste kant van de deurkast. Plaats de architraven. Hou de omlijstingen op hun plaats met schilderstape tot de hechting heeft plaats gevonden (+/-25 min.).  Positioneer deze lijsten 1 mm boven de grond om beschadiging door opstijgend vocht te voorkomen.  

3.3   Bevestig de scharnieren op het glazen deurblad.  Doe dit recht en waterpas met de zijkant van de glazen deur.  

3.4   Plaats de trekker (deurkruk).

3.5   Plaats de deur op twee wiggen van + / - 5 mm in het kozijn. Ten tweede hoeft u alleen maar de scharnieren recht onder elkaar te schroeven op het kozijn. Aanvankelijk alleen met 2 schroeven per scharnier en controleer of de deur perfect recht en waterpas staat. Zodra dit is gecontroleerd, zet de overige schroeven permanent vast .

3.6   Kit de speling van 1 mm tussen de vloer, deurkast en deurlijsten om opstijgend vocht te voorkomen.  

U hebt nu met succes uw glazen deur geïnstalleerd.

Stap 1.1 glasdeuren installatie

Stap 1.2 glasdeuren installatie

Stap 2.1 glasdeuren installatie

Stap 2.2 glasdeuren installatie

Stap 2.4 glasdeuren installatie

Stap 2.5 glasdeuren installatie

Stap 2.6 glasdeuren installatie

Stap 2.7 glasdeuren installatie

Stap 3.2 glasdeuren installatie

Stap 3.2 glasdeuren installatie

Stap 3.3 glasdeuren installatie

Stap 3.5 glasdeuren installatie 

 

bsp;