0032 (0)52 - 37.51.56

WC slot - 90/50

Beschikbaarheid: In voorraad

Eenheidsprijs: € 12,00
BTW inbegrepen

Snel overzicht

WC slot - 90/50

Bel onze deskundige

0032(0)52 - 37.51.56

Snelle en gratis levering voor aankopen vanaf €500

( levering enkel op gelijkvloers tot aan de eerste drempel )

WC lock 90/50

 

  • WC lock 90/50
  • Takening

- Lees meer online over installatie

        Alvorens van start te gaan

        Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

           Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad

           Stap 2: Montage en plaatsing deurkast

           Stap 3: Afwerking deurkast

- Download installatie pdf

- Bekijk installatie video

Alvorens van start te gaan

 

Lees deze instructies volledig alvorens van start te gaan:

Deurelementen:

Controleer of u beschikt over een deurblad, een deurkast, deurlijsten, 3 scharnieren, 1 slot en een deurkruk.  Deze deuren zijn omkeerbaar.  Dit wil zeggen dat ze zowel rechts- als linksdraaiend kunnen worden geïnstalleerd.  Hier zijn de scharnieren, het slot, de deurkast alsook de deur op afgestemd.

Gereedschappen:

Verder dient u ook montagelijm, een kitpistool, PU montageschuim (250 ml per deur), schilderstape, een rolmeter, een waterpas, een aantal spieën, een cirkelzaag met langsgeleider of handzaag, een cuttermes, een schroefboormachine en een potlood bij de hand te hebben.

Voorbereidingen: 

Controleer of de muuropening +/-7 cm breder en  4 tot 6 cm hoger is dan het deurblad.  De opening tussen uw deurkast en de muur wordt immers door uw deurlijsten overbrugd.

Controleer ook of de door U gekozen deurkast breed genoeg is voor de dikte van uw muren.  Dit doet u door de dikte van uw muren boven, midden en onderaan te meten.  De breedte van uw deurkast moet groter of gelijk zijn aan de hoogst gemeten waarde.  Deze hoogst gemeten waarde is tevens de maat waarop u uw deurkast dient op af te stemmen. (breedte deurkast)

Kies de draairichting en positie van uw deur.   Opendraaiend in de kamer of uit de kamer?  Opendraaiend links of rechts?  Het kan allemaal met deze omkeerbare Smart deur.

Deurelementen

Gereedschappen

Breedte deur

Breedte deurkast

Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

 

Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad: 

1.2    Zaag het kopstuk van de deurkast op maat. Breedte deur + 5 mm + 2x dikte deurkast.  Indien uw deurblad 830 mm is en uw deurkast een dikte heeft van 15 mm dan dient u het kopstuk op 865 mm af te korten.

1.3    Bevestig de scharnieren – onderdeel dagstuk = geronde delen – in de daarvoor voorziene uitfrezingen in het dagstuk. (Zie belangrijke opmerkingen, Versteviging scharnier boringen.)

1.4    Schroef de slotplaat in de voorziene uitfrezing van de deurkast.

1.5    Schroef de scharnieren – onderdeel deurblad = hoekig deel – op het deurblad.  Dit dient 100% gelijk met de zijkant van het deurblad te gebeuren.

Voor de plaatsing van het dagstuk in de muuropening is het aan te raden te controleren of de scharnierstukken van het deurblad en deurkast in elkaar passen.

 

Stap 2: Montage en plaatsing deurkast:

2.1    Bevestig het kopstuk met de 4 voorziene boorschroeven kops op de lange benen van de kast.

2.2    Plaats het kader met behulp van een spietje zeker één millimeter van de grond om contact met water zo klein mogelijk te maken.  Zorg er tevens voor dat de verticale benen van de deurkast even hoog staan (loodrecht).

2.3    Plaats het kader voorlopig vast in de deuropening met behulp van spietjes links en rechts boven.

2.4    Plaats de scharnierkant van de deurkast vlak met de muur alsook waterpas door middel van spietjes ter hoogte van de scharnieren.

2.5    Hang het deurblad in de scharnieren eens de scharnierkant van het kader pas staat.

2.6    Plaats nu ook de slotkant loodrecht en vlak met de muur in de deuropening met behulp van spietjes.

2.7    Open het deurblad meermaals om na te gaan of de speling rondom het deurblad goed is (2.5 mm aan beide zijden). Aanpassen indien nodig.

2.8    Voor het definitief vast zetten van de deurkast kunnen we op twee manieren te werk gaan:

Optie 1:  Zet de deurkast definitief vast met PU montage- schuim: Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast. 

Optie 2:   Zet de deurkast vast met afstandsschroeven. (Advies bij zware deuren): Boor gaten in de groef voor de listel ter hoogte van de scharnieren, het slot en 20 cm boven de grond doorheen de deurkast en in de muur.  Schroef de afstandsschroeven met plug vast om de deurkast vast te zetten.  Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast.

2.9    Uithardingstijd +/- 60 min. Verwijder het overtollige montageschuim met een cuttermes. Let op: vul de naden slechts voor de helft op. Het schuim zet bij uitharding nog uit.

 

Stap 3: Afwerking deurkast:

3.1    Plaats de 2 verticale listels in de voorziene listelgroef door middel van montagelijm en hou de listels op hun plaats met schilderstape tot de hechting heeft plaatsgevonden (+/- 25 min.)  Positioneer deze 1 mm boven de grond om beschadiging door vocht te voorkomen.  Zaag de horizontale listel op maat en plaats deze tussen de twee verticale listels in de listelgroef van het kopstuk.

3.2    Pas de deurlijsten aan, aan de lengte en breedte van uw deurkast.  Al naar gelang de gekozen deurlijsten kan het noodzakelijk zijn de lijsten nog in verstek te zagen.

Opgepast:  U dient de deurlijst aan de kant van de scharnieren en slot, 8 mm verwijderd van de binnenzijde van de deurkast te plaatsen– dit verhindert beschadiging van de deurlijst door de schieter van het slot -.  De deurlijsten aan de andere kant plaatst u gelijk met de deurkast –dit om de op breedte afgezaagde deurkast netjes af te werken.  Dit zal ook de lengte van uw deurlijsten beïnvloeden.

3.3    Breng montagelijm aan op de buitenste kant van de deurkast.  Plaats de omlijstingen op de deurkast aan de zijde van de omlijstingen 8 mm verwijderd van de binnenzijde van de deurkast.  Aan de andere kant positioneert U deze gelijk met de deurkast.  Hou de omlijstingen op hun plaats met schilderstape tot de hechting heeft plaats gevonden (+/-25 min.).  Positioneer deze lijsten 1 mm boven de grond om beschadiging door opstijgend vocht te voorkomen.

3.4    Positioneer de dagschieter in het omkeerbare slot in de gewenste deurdraairichting en plaats het slot in het deurblad met de bijgeleverde schroeven.

3.5    Plaats de deurkruk.

3.6    Kit de speling van 1 mm tussen de vloer en deurkast, listel en deurlijsten af met montagelijm om opstijgend vocht te voorkomen.

Indien u hebt gekozen voor een afgewerkte Smart deur bent u nu klaar!  Indien u gekozen hebt voor een houten of voorgeverfde Smart deur dient u deze nog verder af te werken.

Stap 1.1 Laminaat deuren installatie

Stap 1.1 Laminaat deuren installatie

Stap 1.5 Laminaat deuren installatie

Stap 2.1 Laminaat deuren installatie

Stap 2.3 Laminaat deuren installatie

Stap 2.5 Laminaat deuren installatie

Stap 2.8 optie 1 Laminaat deuren installatie

Stap 2.8 optie 2 Laminaat deuren installatie

Stap 2.9 Laminaat deuren installatie

Stap 3.1 Laminaat deuren installatie

Stap 3.1 Laminaat deuren installatie

Stap 3.2 Laminaat deuren installatie

Stap 3.4 Laminaat deuren installatie

Stap 3.5 Laminaat deuren installatie