0032 (0)52 - 37.51.56

Quick step, ondervloer (15 m2)

Quick step, ondervloer (15 m2)
Eenheidsprijs: € 1,50/ m2BTW inbegrepen
Pakketprijs: € 22,50/ box
Netto volume: m2
Benodigde volume: 15m2 
15m2 / box, 1 Box nodig
Totale prijs: € 22.5
BTW inbegrepen

Bel onze deskundige

0032(0)52 - 37.51.56

Snelle en gratis levering voor aankopen vanaf €500

( levering enkel op gelijkvloers tot aan de eerste drempel )

Quick step, ondervloer (15 m2)

 

  • Quick step, ondervloer (15 m2)
Korte beschrijving: Quick step, ondervloer (15 m2).
Code: 10685
Beschrijving: Ondervloer voor zwevende installatie van laminaat & parket.

Specificaties

 
Type:   Ondervloer
Toepassing:  

Eerste behandeling voor het afwerken van onafgewerkte vloeren

Kleur:   Groen
Gebruik: Parketvloeren & laminaat vloeren
Verbruik / m2: Deze waarde wordt gebruikt, om het bruto verbruik te berekenen voor de netto oppervlakte  van de vloer . 0.07 rol per m2
Eenheden / verpakkingen:   15 m2
Aard van de verpakking:   Rol

 

- Lees meer online over de installatie

        Voorbereiding van de kamer voor U begint

         Zwevende plaatsing van de vloeren in 2 eenvoudige stappen

            Stap 1: De eerste rijen plaatsen          

            Stap 2: De laatste rij plaatsen 

- Download de installatie pdf

- Bekijk de video over het voorbereiden van je ondergrond

- Bekijk de video over het installeren van je parket

Voorbereiding van de kamer voor U begint

 

Lees deze gebruiksaanwijzing volledig door vooraleer U begint

Gereedschappen:

Voor U een houten vloer plaatst, moet U de ondergrond voorbereiden. U heeft een hamer en een koevoet nodig, alsook een betonschuurmachine, een lange waterpas, een rolmeter, egalisatiecement, een truweel, een emmer om het mengsel te mixen, een zaag, een cirkelzaag, een vochtigheidstestkit voor beton, en een potlood.

De voorbereidende stappen voor de ondergrond: 

0.1    Gebruik een betonschuurmachine  om het oppervlak te effenen en lichtjes ruw te maken. Reinig de ondergrond.

0.2    De vloer moet genivelleerd worden met een maximum verschil van 5 mm elke 3 m. Gebruik een meter en een lange waterpas om je vloer te controleren. Nivelleer met egalisatiecement daar waar nodig.  Indien er enkele lagergelegen plaatsen zijn, dan vult U deze met het egalisatiecementmengsel.  Reinig de ondergrond en laat de vloer volledig uitdrogen.

0.3    Test de ondergrond eveneens op vochtigheid. U kan daarvoor een vochtigheidstestkit gebruiken. Volg gewoon de instructies van de fabrikant, zodat U er zeker van bent dat de vochtigheid van uw vloer binnen de door de fabrikant aangeraden grenzen blijft. Als alternatief kan U plastiek folie op de ondervloer aanbrengen en deze er gedurende 5 dagen laten opzitten. Indien er zich bij het verwijderen van de plastiekfolie, aan de zijde van de folie die naar de ondergrond gericht was, geen condensvocht bevindt, dan kan de vloer als droog beschouwd worden.

Tools of room voorbereiding

Stap 0.1

Stap 0.2

Stap 0.2

Stap 0.3

Zwevende plaatsing van de vloeren in 2 eenvoudige stappen:

 

Nadat de betonnen vloer voorbereid is, kan U beginnen met de zwevende plaatsing van uw vloeren.  U hebt hardhouten vloeren nodig, evenals lijm voor tand en groef, foam onderlaag, een cirkelzaag, een tafelzaag, een terugslagvrije hamer, een nylon  stootblok, een koevoet en trekstang, 8 mm afstandhouders, een potlood en tape, een hamer en schroeven.

Hout is, zoals we zeggen, een levend materiaal.  Daarom is het nodig de vloeren aan de temperatuur en de vochtigheid van de kamer te laten acclimatiseren, hetzij gedurende minstens 48 uur.  Vóór de plaatsing is het goed de planken te mengen zodat U een mooi kleurenpatroon verkrijgt.  Meng alle vloerplanken, niet enkel één doos.

Stap 1: De eerste rijen plaatsen:

1.1    Leg de foam onderlaag op de ondergrond.  Sluit de verbindingen van de verschillende vellen goed af met tape om te vermijden dat vocht uw vloer zou beschadigen.

1.2    Plaats de 8 mm afstandhouders tegen de muur.

1.3    Plaats de eerste vloerplank aan de overstaande zijde van de deur tegen de afstandhouders, met de tand richting binnenkant van de kamer.  Deze plank is de richtlijn voor de rest van de kamer.  Het is heel belangrijk dat deze vloerplank recht ligt, ook al is de muur dat niet.

1.4    Eens de plaatsing van de eerste rij gebeurd is, zal er een extra stuk van het laatste paneel overblijven dat – indien het groot genoeg is, uit esthetische overwegingen – zal dienen als eerste plank voor de volgende rij.  Om dit stuk te plaatsen, brengt U eerst lijm aan langsheen de volledige bovenkant van de tand van de eerste plank. Breng ook lijm aan in de groef van de tweede plank die U nu gaat plaatsen.

1.5    Pas de planken goed vast in elkaar en wrijf alle overtollige lijm weg.

1.6    Ga op deze manier verder tot U de laatste rij hebt bereikt. Gebruik de terugslagvrije hamer  en de stootblok om, voorzichtig maar stevig, de groef van de vloerplanken over de tand van de vorige rij te duwen. 

Stap 2: De laatste rij plaatsen:

2.1    Wanneer U het einde van de kamer genaderd bent, stop dan met plaatsen en zorg ervoor dat U de kamer kan verlaten zonder op de planken te moeten stappen.

2.2    Wacht ongeveer 24 uur en werk dan pas de laatste rijen af.

2.3    Voor de laatste rij zal U mogelijks de bevloering in de breedte moeten inkorten om hem te doen passen. Meet de afstand tussen de muur en de voorlaatste rij. Meet niet vanaf de tand.  Om de laatste rij te plaatsen, past U de planken in elkaar met behulp van een koevoet en een stuk afvalhout tegen de muur om ze te beschermen.

2.4    Laat de vloer minstens 24 uur uitdrogen voor U de afstandhouders verwijdert.  Nu bent U klaar om de  plinten te plaatsen.

Tools of zwevende plaatsing

Stap 1.1

Stap 1.2

Stap 1.3

Stap 1.4

Stap 1.6

Stap 2.3

Stap 2.3

Stap 2.3

 

Gids voor de berekening

 
  Bijvoorbeeld, de afmetingen van de kamer zijn:
                                             Breedte:        5.40       m
                                             Lengte  :        3.50       m
  Extra marge pro m2 : 1.1
 
  Netto volume: 5.40 x 3.50 = 18.90 m2
 

Bruto volume: 18.90 x 1.1 = 20.79 m2

 
  Heb je meerdere kamers, maak dan de som van de berekeningen.