0032 (0)52 - 37.51.56

Witte stijldeur + glas kit

Witte voorgeverfde stijldeur met glad oppervlak met veiligheidsglas.
Pakketprijs: € 255,00/ kit

* Verplichte velden

 

 

Hoe kiest u de juiste deur?

Deur hoogte:

Controleer of uw deur opening 40 tot 60 mm hoger is dan het deurblad.  Indien dit niet het geval is kan u uw deur opening aanpassen zodat u als nog met een deur van 2015 mm kan werken of u kan Woodeko contacteren voor een op maat gemaakte deur.

Hoogte deur opening   = hoogte deurblad + 40 mm t.e.m. 60 mm

Hoogte deur opening   > 2055 mm & < 2075 mm

Deur breedte:

Al naar gelang de breedte van uw deur opening, kiest u de breedte van uw deurblad.  Zorg er voor dat uw deurblad breedte min. 60 mm & max. 120 mm smaller is dan uw deuropening.  Indien geen enkel deurblad in uw deuropening past , kan u uw  deuropening aanpassen of kan u Woodeko contacteren voor een op maat gemaakte deur.

Breedte deur opening                  De door u benodigde deur breedte

690 mm ~ 750 mm                           630 mm

740 mm ~ 800 mm                           680 mm

790 mm ~ 850 mm                           730 mm   

840 mm ~ 900 mm                           780 mm

890 mm ~ 950 mm                           830 mm

940 mm ~ 1000 mm                         880 mm

990 mm ~ 1050 mm                         930 mm

(*) Attentie: niet voor ieder type deur zijn alle standaard maten beschikbaar.  Zie selectie.

Muur dikte:

Controleer ook of de deurkast van 165 mm breed genoeg is voor de dikte van uw muren.  Dit doet u door de dikte van uw muren boven, midden en onderaan te meten.  De breedte van uw deurkast moet groter of gelijk zijn aan de hoogst gemeten waarde.  Deze hoogst gemeten waarde is tevens de maat waarop u uw deurkast dient op af te stemmen.   Indien dit niet het geval is kies deur met bredere deurkast of contacteer Woodeko.

Muur dikte                                         < of = 165 mm 

                      Hoe kies je de juiste deurhoogte en breedte?

Kit
Totale prijs: € 255,00/ kit
BTW inbegrepen

Bel onze deskundige

0032(0)52 - 37.51.56

Snelle en gratis levering voor aankopen vanaf €500

( levering enkel op gelijkvloers tot aan de eerste drempel )

Witte stijldeur + glas kit

 

  • Witte stijldeur + glas kit
  • Kit
  • Voorgefreesd
  • Deurlijsten
Korte beschrijving: Witte voorgeverfde stijldeur met glad oppervlak met veiligheidsglas.
Product code: 0502X
Beschrijving: Deze unieke deurkit bestaat uit een deur, een deurkast (deurlijsten, deurkast & deurstoppers)
  alsook het nodige beslag.

Deur

 
Dimensie: 2015 mm (H) * 40 mm (D) levigato sectional view
Breedte: 730 mm / 780 mm / 830 mm
Afwerking: Voorgeverfd
Constructie: Hout / mdf / honingraat vulling
Oppervlakte: Zonder houtstructuur
Glas: 6 mm veiligheidsglas
Voorgeboord: Ja
Verpakking: 1 deur verpakt in een doos

Deurkast     Hebt u bredere kassementen nodig dan 165 mm of eventueel andere opties, bel : 052/37.51.56 of info@woodeko.com

 
Dimensie: 2022 mm (H) x 15mm (D) white door frame
Breedte: 165 mm
Afwerking: Onafgewerkt
Constructie: MDF
Oppervlakte: Zonder houtstructuur
Voorgeboord: Ja
Verpakking: Deurkast is verpakt samen met
  deurlijsten & beslag

Deurlijsten

 
Dimensie: 2150 mm (L) x 8 mm (D) architrave
Breedte: 65 (B) mm
Afwerking: Onafgewerkt
Constructie: MDF
Oppervlakte: Zonder houtstructuur
Verpakking: Deurlijsten zijn samen verpakt met
  deurkast & beslag

Beslag

 
Slot: 90/45 hinges
Type: Omkeerbaar slot met sleutel
Scharnieren: 80/92
Type: 3 omkeerbare scharnieren
Verpakking: Beslag is samen verpakt met
  deurkast & deurlijsten

- Lees meer online over installatie

        Alvorens van start te gaan

        Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

           Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad

           Stap 2: Montage en plaatsing deurkast

           Stap 3: Afwerking deurkast

- Download installatie pdf

- Bekijk installatie video

Alvorens van start te gaan

 

Lees deze instructies volledig alvorens van start te gaan:

Deurelementen:

Controleer of u beschikt over een deurblad, een deurkast, deurlijsten, 3 scharnieren, 1 slot en een deurkruk.  Deze deuren zijn omkeerbaar.  Dit wil zeggen dat ze zowel rechts- als linksdraaiend kunnen worden geïnstalleerd.  Hier zijn de scharnieren, het slot, de deurkast alsook de deur op afgestemd.

Gereedschappen:

Verder dient u ook montagelijm, een kitpistool, PU montageschuim (250 ml per deur), schilderstape, een rolmeter, een waterpas, een aantal spieën, een cirkelzaag met langsgeleider of handzaag, een cuttermes, een schroefboormachine en een potlood bij de hand te hebben.

Voorbereidingen: 

Controleer of de muuropening +/-7 cm breder en  4 tot 6 cm hoger is dan het deurblad.  De opening tussen uw deurkast en de muur wordt immers door uw deurlijsten overbrugd.

Controleer ook of de door U gekozen deurkast breed genoeg is voor de dikte van uw muren.  Dit doet u door de dikte van uw muren boven, midden en onderaan te meten.  De breedte van uw deurkast moet groter of gelijk zijn aan de hoogst gemeten waarde.  Deze hoogst gemeten waarde is tevens de maat waarop u uw deurkast dient op af te stemmen. (breedte deurkast)

Kies de draairichting en positie van uw deur.   Opendraaiend in de kamer of uit de kamer?  Opendraaiend links of rechts?  Het kan allemaal met deze omkeerbare Smart deur.

Deurelementen

Gereedschappen

Breedte deur

Breedte deurkast

Plaatsing van een Smart deur in 3 eenvoudige stappen

 

Stap 1: Voorbereiding van deurkast en deurblad: 

1.2    Zaag het kopstuk van de deurkast op maat. Breedte deur + 5 mm + 2x dikte deurkast.  Indien uw deurblad 830 mm is en uw deurkast een dikte heeft van 15 mm dan dient u het kopstuk op 865 mm af te korten.

1.3    Bevestig de scharnieren – onderdeel dagstuk = geronde delen – in de daarvoor voorziene uitfrezingen in het dagstuk. (Zie belangrijke opmerkingen, Versteviging scharnier boringen.)

1.4    Schroef de slotplaat in de voorziene uitfrezing van de deurkast.

1.5    Schroef de scharnieren – onderdeel deurblad = hoekig deel – op het deurblad.  Dit dient 100% gelijk met de zijkant van het deurblad te gebeuren.

Voor de plaatsing van het dagstuk in de muuropening is het aan te raden te controleren of de scharnierstukken van het deurblad en deurkast in elkaar passen.

 

Stap 2: Montage en plaatsing deurkast:

2.1    Bevestig het kopstuk met de 4 voorziene boorschroeven kops op de lange benen van de kast.

2.2    Plaats het kader met behulp van een spietje zeker één millimeter van de grond om contact met water zo klein mogelijk te maken.  Zorg er tevens voor dat de verticale benen van de deurkast even hoog staan (loodrecht).

2.3    Plaats het kader voorlopig vast in de deuropening met behulp van spietjes links en rechts boven.

2.4    Plaats de scharnierkant van de deurkast vlak met de muur alsook waterpas door middel van spietjes ter hoogte van de scharnieren.

2.5    Hang het deurblad in de scharnieren eens de scharnierkant van het kader pas staat.

2.6    Plaats nu ook de slotkant loodrecht en vlak met de muur in de deuropening met behulp van spietjes.

2.7    Open het deurblad meermaals om na te gaan of de speling rondom het deurblad goed is (2.5 mm aan beide zijden). Aanpassen indien nodig.

2.8    Voor het definitief vast zetten van de deurkast kunnen we op twee manieren te werk gaan:

Optie 1:  Zet de deurkast definitief vast met PU montage- schuim: Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast. 

Optie 2:   Zet de deurkast vast met afstandsschroeven. (Advies bij zware deuren): Boor gaten in de groef voor de listel ter hoogte van de scharnieren, het slot en 20 cm boven de grond doorheen de deurkast en in de muur.  Schroef de afstandsschroeven met plug vast om de deurkast vast te zetten.  Spuit een beperkte hoeveelheid montageschuim tussen de muur en de deurkast.

2.9    Uithardingstijd +/- 60 min. Verwijder het overtollige montageschuim met een cuttermes. Let op: vul de naden slechts voor de helft op. Het schuim zet bij uitharding nog uit.

 

Stap 3: Afwerking deurkast:

3.1    Plaats de 2 verticale listels in de voorziene listelgroef door middel van montagelijm en hou de listels op hun plaats met schilderstape tot de hechting heeft plaatsgevonden (+/- 25 min.)  Positioneer deze 1 mm boven de grond om beschadiging door vocht te voorkomen.  Zaag de horizontale listel op maat en plaats deze tussen de twee verticale listels in de listelgroef van het kopstuk.

3.2    Pas de deurlijsten aan, aan de lengte en breedte van uw deurkast.  Al naar gelang de gekozen deurlijsten kan het noodzakelijk zijn de lijsten nog in verstek te zagen.

Opgepast:  U dient de deurlijst aan de kant van de scharnieren en slot, 8 mm verwijderd van de binnenzijde van de deurkast te plaatsen– dit verhindert beschadiging van de deurlijst door de schieter van het slot -.  De deurlijsten aan de andere kant plaatst u gelijk met de deurkast –dit om de op breedte afgezaagde deurkast netjes af te werken.  Dit zal ook de lengte van uw deurlijsten beïnvloeden.

3.3    Breng montagelijm aan op de buitenste kant van de deurkast.  Plaats de omlijstingen op de deurkast aan de zijde van de omlijstingen 8 mm verwijderd van de binnenzijde van de deurkast.  Aan de andere kant positioneert U deze gelijk met de deurkast.  Hou de omlijstingen op hun plaats met schilderstape tot de hechting heeft plaats gevonden (+/-25 min.).  Positioneer deze lijsten 1 mm boven de grond om beschadiging door opstijgend vocht te voorkomen.

3.4    Positioneer de dagschieter in het omkeerbare slot in de gewenste deurdraairichting en plaats het slot in het deurblad met de bijgeleverde schroeven.

3.5    Plaats de deurkruk.

3.6    Kit de speling van 1 mm tussen de vloer en deurkast, listel en deurlijsten af met montagelijm om opstijgend vocht te voorkomen.

Indien u hebt gekozen voor een afgewerkte Smart deur bent u nu klaar!  Indien u gekozen hebt voor een houten of voorgeverfde Smart deur dient u deze nog verder af te werken.

Stap 1.1 voorgeverfde deuren installatie

Stap 1.1 voorgeverfde deuren installatie

Stap 1.5 voorgeverfde deuren installatie

Stap 2.1 voorgeverfde deuren installatie

Stap 2.3 voorgeverfde deuren installatie

Stap 2.5 voorgeverfde deuren installatie

Stap 2.8 optie 1 voorgeverfde deuren installatie

Stap 2.8 optie 2 voorgeverfde deuren installatie

Stap 2.9 voorgeverfde deuren installatie

Stap 3.1 voorgeverfde deuren installatie

Stap 3.1 voorgeverfde deuren installatie

Stap 3.2 voorgeverfde deuren installatie

Stap 3.4 voorgeverfde deuren installatie

Stap 3.5 voorgeverfde deuren installatie

 

 

 

- Lees meer online over de afwerking van uw deur

        Afwerking van voorgeverfde deuren

        Belangrijke opmerkingen

- Download installatie pdf

Afwerking van voorgeverfde deuren

 

Indien U hebt gekozen voor een voorgeverfde deur dan is het noodzakelijk om deze met een dekkende lakverf te behandelen. 

Vooraleer van start te gaan is het noodzakelijk dat u de deuren goed opschuurt, reinigt en ontvet. 

Vervolgens behandelt u de deuren en kassement 3x volledig –m.a.w. alle elementen-. 

Tussen de drie behandelingen door laat u de verf opdrogen en schuurt U uw deurgeheel lichtjes op met schuurpapier (korrel 240).

Oile

Schilderen 

Belangrijke opmerkingen

 

Controleer vooraleer te installeren of uw woning droog genoeg is.  Deuren mogen enkel geplaatst worden in een bouw met max. 10% muurvocht.

Hoe kan U voldoen aan de nieuwe isolatie richtlijnen? Deze nieuwe richtlijnen stellen bepaalde eisen aan de luchtcirculatie tussen verschillende woonruimtes.  Om hier aan tegemoet te komen kan U uw deurblad 6 mm afkorten.  U hebt dan een speling van min. 10 mm.

U kan uw scharnierboringen verstevigen door de overschot van uw deurkast te gebruiken.  Zaag 3 blokjes van 3 cm op 8 cm uit de resten van de deurkast.  Lijm die aan de achterkant van uw deurkast, gelijk met de voorkant en ter hoogte van de scharnieruitsparing.  Wanneer U de scharnieren aanbrengt in de voorziene uitsparingen, schroeft u doorheen de deurkast en de verstevigingsblokjes.

Deze deuren zijn enkel geschikt voor gebruik binnenshuis.

Stockeer deze deuren droog en liggend voor de installatie.

Behandel uw deuren met zorg na het verwijderen van de verpakking zodat deze op geen enkele manier kunnen beschadigd worden.  

Indien het afkorten van een deur noodzakelijk is , dan dient u dit aan de onderkant van de deur te doen.  De deur mag niet meer dan 10 mm worden afgekort om de stabiliteit en de verhoudingen te behouden.   Let wel , U zal uw deurkast dan ook met dezelfde dimensie –ook aan de onderkant- dienen af te korten.

Indien bij deze Smart deur ook glas wordt bijgeleverd gelden de aanvaardingscriteria van glasdeuren volgens het VGI (www.vgi-fiv.be).

Belangrijke opmerkingen

Belangrijke opmerkingen