0032 (0)52 - 37.51.56

15 mm samengesteld parket in naturel geolied eiken

Samengesteld-Rustiek-naturel geolied - Europees. Eiken.
Eenheidsprijs: € 54,95/ m2BTW inbegrepen
Pakketprijs: € 154,54/ box
Netto volume: m2
Benodigde volume: 2.8123m2 
2.8123m2 / box, 1 Box nodig
Totale prijs: € 154.54
BTW inbegrepen

Bel onze deskundige

0032(0)52 - 37.51.56

Snelle en gratis levering voor aankopen vanaf €500

( levering enkel op gelijkvloers tot aan de eerste drempel )

14 mm samengesteld parket in naturel geolied eiken

 

  • 14 mm samengesteld parket in naturel geolied eiken
Korte beschrijving: Samengesteld-Rustiek-naturel geolied - Europees. Eiken.
Code: 180.154.0032.T
Beschrijving: Een unieke samengestelde rustieke eiken parketvloer, wit geolied.
Specificaties
 
Uitzicht:   Samengesteld
Afwerking: Dit beschrijft hoe de vloer is afgewerkt. Geolied
Houtsoort:   Eik
Assemblage: Dit beschrijft hoe de vloer wordt geassembleerd. Tong & groef
Look
 
Kleur:   Naturel
Glansgraad: Dit geeft de glansgraad weer. <8%
Randafwerking:   Geen V-groef op de koppen, wel micro V-groef op de langse zijden
Textuur:   Vlak
Kwaliteit:   Rustiek
Afmetingen
 
Breedte:   180mm
Lengtes:   400mm - 2200mm
Gemiddelde lengte:    
Dikte:   15mm

Dikte boventand:

Dit geeft het afschuurbare deel van de vloer weer. 4mm
Installatie
 
Vloerverwarming: Is installatie op vloerverwarming toegelaten?. Toegestaan
Installatie-methode: Bekijk installatie voor meer informatie. Verlijmd
Extra marge / m2 : Bruto berekening van het aantal benodigde m². U bestelt 1.1 x de netto oppervlakte. Deze factor geeft u een reserve bij het verzagen.
Verpakking
 
M²/doos:   2.8123m2
Planken/doos:   6  stuks
Aard van de verpakking:   Doos
Kleurvariatie

 

Hout is een natuurlijk product met verschillen in kleur en toon. Kleurvariatie is onmogelijk te vermijden en het is net dat wat parket zijn unieke uitstraling geeft.

Kleurvariatie
Hardheid

 

De densiteit van een houtsoort, bepaalt het vermogen om aan intensief gebruik te kunnen weerstaan. De dichtheid varieert per houtsoort.  Eik wordt hier getoond in relatie tot andere houtsoorten.

Hardheid

- Lees meer online over de installatie

        Voorbereiding van de kamer voor U begint

        Gelijmde plaatsing van de vloeren in 2 eenvoudige stappen

            Stap 1: De eerste rijen plaatsen          

            Stap 2: De laatste rij plaatsen

- Download de installatie pdf

- Bekijk de video over het voorbereiden van je ondergrond

- Bekijk de video over het installeren van je parket

Voorbereiding van de kamer voor U begint

 

Lees deze gebruiksaanwijzing volledig door vooraleer U begint

Gereedschappen:

Voor U een houten vloer plaatst, moet U de ondergrond voorbereiden. U heeft een hamer en een koevoet nodig, alsook een betonschuurmachine, een lange waterpas, een rolmeter, egalisatiecement, een truweel, een emmer om het mengsel te mixen, een zaag, een cirkelzaag, een vochtigheidstestkit voor beton, en een potlood.

De voorbereidende stappen voor de ondergrond: 

0.1    Gebruik een betonschuurmachine  om het oppervlak te effenen en lichtjes ruw te maken. Reinig de ondergrond.

0.2    De vloer moet genivelleerd worden met een maximum verschil van 5 mm elke 3 m. Gebruik een meter en een lange waterpas om je vloer te controleren. Nivelleer met egalisatiecement daar waar nodig.  Indien er enkele lagergelegen plaatsen zijn, dan vult U deze met het egalisatiecementmengsel.  Reinig de ondergrond en laat de vloer volledig uitdrogen.

0.3    Test de ondergrond eveneens op vochtigheid. U kan daarvoor een vochtigheidstestkit gebruiken. Volg gewoon de instructies van de fabrikant, zodat U er zeker van bent dat de vochtigheid van uw vloer binnen de door de fabrikant aangeraden grenzen blijft. Als alternatief kan U plastiek folie op de ondervloer aanbrengen en deze er gedurende 5 dagen laten opzitten. Indien er zich bij het verwijderen van de plastiekfolie, aan de zijde van de folie die naar de ondergrond gericht was, geen condensvocht bevindt, dan kan de vloer als droog beschouwd worden.

Tools of room voorbereiding

Stap 0.1 installatie van ondervloer

Stap 0.2 installatie van ondervloer

Stap 0.2 installatie van ondervloer

Stap 0.3 installatie van ondervloer

Gelijmde plaatsing van de vloeren in 3 eenvoudige stappen

 

Nadat de betonnen vloer voorbereid is, kan U beginnen met de plaatsing van uw vloeren.  U hebt hardhouten vloeren nodig, vloerlijm, een vloertroffel, reinigingsmiddel voor hardhouten vloeren, een cirkelzaag, een tafelzaag, een terugslagvrije hamer, een nylon  stootblok, een koevoet en trekstang, 8 mm afstandhouders, een potlood en een rolmeter, lijm op polymeerbasis, een hamer en schroeven.

Hout is, zoals we zeggen, een levend materiaal.  Daarom is het nodig de vloeren aan de temperatuur en de vochtigheid van de kamer te laten acclimatiseren, hetzij gedurende minstens 48 uur.  Vóór de plaatsing is het goed de planken te mengen zodat U een mooi kleurenpatroon verkrijgt.  Meng alle vloerplanken, niet enkel één doos.

Stap 1: De eerste rijen plaatsen

1.1    Plaats de 8 mm afstandhouders tegen de muur, zowel in de lengte als in de breedte.

1.2    Giet een kleine hoeveelheid lijm (1200gr/m2) op de ondergrond.  Gebruik een troffel om de lijm af te snijden en de lijm gelijkmatig voer de ondergrond te verdelen.  Druk genoeg aan om zeker te zijn dat de tanden in contact zijn met het beton.  Spreid per keer niet meer lijm dan genoeg is voor 2 tot 3 rijen open.

1.3    Plaats de eerste vloerplank aan de overstaande zijde van de deur tegen de afstandhouders, met de tand richting binnenkant van de kamer.  Deze plank is de richtlijn voor de rest van de kamer.  Het is heel belangrijk dat deze vloerplank recht ligt, ook al is de muur dat niet.

1.4    Eens de plaatsing van de eerste rij gebeurd is, zal er een extra stuk van het laatste paneel overblijven dat – indien het groot genoeg is, uit esthetische overwegingen – zal dienen als eerste plank voor de volgende rij.  Om dit stuk te plaatsen, schuift U de groef ervan in de tand van de eerste rij.

1.5    Ga op deze manier verder tot U de laatste rij hebt bereikt. Gebruik de terugslagvrije hamer  en de stootblok om, voorzichtig maar stevig, de groef van de vloerplanken over de tand van de vorige rij te duwen. Er moet noch op de tand noch in de groef lijm aangebracht worden. 

Stap 2: De laatste rij plaatsen

2.1    Wanneer U het einde van de kamer genaderd bent, stop dan met plaatsen en zorg ervoor dat U de kamer kan verlaten zonder op de planken te moeten stappen.

2.2    Wacht ongeveer 24 uur en werk dan pas de laatste rijen af.

2.3    Voor de laatste rij zal U mogelijks de bevloering in de breedte moeten inkorten om hem te doen passen. Meet de afstand tussen de muur en de voorlaatste rij. Meet niet vanaf de tand.  Indien de breedte van de laatste rij minder is dan 2,5cm dient U een kleine hoeveelheid lijm op de tand aan te brengen en deze aan de voorgaande rij vast te kleven.  Om de laatste rij te plaatsen, past U de planken in elkaar met behulp van een koevoet en een stuk afvalhout tegen de muur om ze te beschermen.

2.4    Laat de vloer minstens 24 uur uitdrogen voor U de afstandhouders verwijdert.  Nu bent U klaar om de  plinten te plaatsen.

Tools of lijm installatie

Stap 1.1 Lijm de installatie van vloeren

Stap 1.2 Lijm de installatie van vloeren

Stap 1.3 Lijm de installatie van vloeren

Stap 1.4 Lijm de installatie van vloeren

Stap 1.5 Lijm de installatie van vloeren

Stap 2.3 Lijm de installatie van vloeren

Stap 2.3 Lijm de installatie van vloeren

Stap 2.3 Lijm de installatie van vloeren

- Lees meer online over de installatie

        Plaatsing van de kantboorden

        Stappen voor de plaatsing van de plinten

- Download de installatie pdf

- Bekijk de video over de installatie van plinten

Plaatsing van de kantboorden

Plinten zijn ontworpen om de nodige uitzettingsvoeg tussen de bevloering en de muren te bedekken.  Voor de plaatsing ervan, heeft U plinten nodig, alsook een tafelzaag, een lijmpistool en lijm.  Laat de plinten eerst minstens 48 uur aan de temperatuur en de vochtigheid van de ruimte acclimatiseren.

Stappen voor de plaatsing van de plinten

 

3.1    Begin voor het plaatsen van uw plinten steeds op de langste muur eerst.  Meet de nodige lengte en laat de ongezaagde kant langer dan nodig.  Zaag het uiteinde dat in de hoek zal komen in verstek op 45 graden.  Het is best de plinten eerst te proberen inpassen en dan pas in te korten indien nodig.  Indien een tweede plint nodig is om de volledige muurlengte te bedekken, zaag dan beide uiteinden in verstek van 45 °, het ene uiteinde in links verstek, het andere in rechts verstek.  De plinten zullen dan mooi aansluiten met slechts één zichtbare naad.

3.2   Wanneer U te maken hebt met buitenhoeken zullen de plinten in 45 graden verstek dienen te worden gezaagd om een mooie aansluiting te verzekeren.  Denk eraan dat U de tegenoverstaande zijde op 45 graden in de tegenovergestelde richting moet zagen om de plinten  in elkaar te doen passen.

3.3   Bevestig de plinten aan de muren met lijm. Het gebruik van snellijmen is een heel populaire manier om plinten vast te zetten, vooral in huizen met gipsplaten scheidingsmuren.  Breng de kleefstof aan op de plinten en druk de plint stevig tegen de muur zodat de kleefstof goed contact maakt.  Zorg ervoor dat u al de overtollige lijm meteen afveegt.

Tools of plint installatie

Stap 3.1 installatie van plinten

Stap 3.1 installatie van plinten

Stap 3.1 installatie van plinten

Stap 3.3 installatie van plinten

Stap 3.3 installatie van plinten

Stap 3.3 installatie van plinten

- Lees meer online over de afwerking van uw parket

         Tips voor de plaatsing

- Download de pdf

Tips voor de plaatsing

 

Leg enkele rijen ongelijmd voor U ècht begint met plaatsen, om te zien hoe alles eruitziet en om de plaatsing achteraf vlotter te laten verlopen.

De meeste professionele plaatsers werken van links naar rechts, hoewel dat er niet echt toe doet. U kan werken zoals het voor U het meest comfortabel is.

Bij het verzagen van uw vloerplanken, zaagt U eerst in de voorgeverniste kant om te vermijden dat de vernislaag gaat schilferen.  Gebruik blauwe schilderstape langsheen het gebied dat U gaat zagen; zo voorkomt U het afschilferen van het voorgeverniste oppervlak.

Gebruik steeds een stootblok om het hardhout in de juiste positie te brengen.  Klop niet rechtstreeks op de hardhouten bevloering.

Houd de plaatsingsruimte zo schoon mogelijk.  Doe het zaagwerk in een andere kamer om zaagstof te vermijden.

Betonnen ondergrond dient uitgehard te zijn en minstens 60 tot 90 dagen oud en perfect droog te zijn.

Indien U uw bevloering op vloerverwarming legt, ga goed na of de bevloering dit toelaat en of uw lijm mag gebruikt worden op vloerverwarmingssystemen.  Indien uw bevloering op vloerverwarming mag geplaatst worden, zijn er toch een aantal speciale regels die moeten in acht genomen worden (voorbeeld: moet vastgelijmd worden). Het type verwarming is van groot belang,  evenals de isolerende onderlaag en de houten vloer die U kiest.  Een houten vloer plaatsen op een verwarming onder de grond moet op professionele wijze gebeuren, waarbij welbepaalde voorschriften dienen gerespecteerd te worden al naargelang het gekozen type vloerverwarming, de verantwoordelijkheid voor dergelijke plaatsing ligt geheel en volledig bij de plaatser.

Open de kartons niet tot U klaar bent om te plaatsen.

Deze plaatsingsrichtlijnen zijn bedoeld om U zo goed mogelijk te helpen bij het leggen van de vloer.  Aangezien we geen controle hebben over de individuele omstandigheden, zijn deze richtlijnen niet bedoeld bindend te zijn voor ons bedrijf.

Selecteer alle planken met zichtbare defecten uit vóór de plaatsing.  Eventuele klachten in dit verband worden niet meer aanvaard eens de vloerdelen geplaatst zijn.

Plaats nooit twee kopnaden naast elkaar.  Laat steeds minimum 20 cm tussen twee ervan.

De maximale lengte/breedte van de oppervlakte mag niet meer dan 10 meter zijn.  Indien aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, is het nodig een T-profiel tussen te voegen.

De ruimte moet droog en verwarmd zijn.  Het vereiste vochtgehalte varieert tussen 50 en 60 %.  Een kamertemperatuur van 20 tot 23 ° C en een vloertemperatuur van 15 ° C zijn een absolute must, ook na het plaatsen.  Veranderende omstandigheden zullen de vloer doen uitzetten of inkrimpen.  Plaats een vochtigheidsmeter en een thermometer en controleer regelmatig.  In geval van veranderende omstandigheden dient U de nodige maatregelen te nemen.

Het oppervlak dient droog, hard, effen en stofvrij te zijn en een vochtigheidsgraad van max. 2 % te hebben(in geval van anhydrietbeton < 0.5 %).  Vóór de plaatsing, dient de vochtigheidsgraad getest en opgetekend te worden.

Nooit reinigen met water maar met een vochtige doek of een stofzuiger.

Tips voor de plaatsing

 

 

 

 

 

Gids voor de berekening

 
  Bijvoorbeeld, de afmetingen van de kamer zijn:
                                             Breedte:        5.40       m
                                             Lengte  :        3.50       m
  Extra marge pro m2 : 1.1
 
  Netto volume: 5.40 x 3.50 = 18.90 m2
 

Bruto volume: 18.90 x 1.1 = 20.79 m2

 
  Heb je meerdere kamers, maak dan de som van de berekeningen.