0032 (0)52 - 37.51.56

Voorgeverfde plint in MDF - V313 - vochtwerend - 15 x 40 x 2440

Plint MDF voorgeverfd 15 x 40 x 2440

Eenheidsprijs: € 1,95/ mBTW inbegrepen
Pakketprijs: € 28,55/ box
Netto volume: m
Benodigde volume: 14.64m 
14.64m / box, 1 Box(es) nodig
Totale prijs: € 28.55
BTW inbegrepen

Bel onze deskundige

0032(0)52 - 37.51.56

Snelle en gratis levering voor aankopen vanaf €500

( levering enkel op gelijkvloers tot aan de eerste drempel )

Voorgeverfde plint in MDF - V313 - vochtwerend - 15 x 40 x 2440

 

Korte beschrijving: Plint MDF voorgeverfd 15 x 40 x 2440.
Productcode: 13548
Beschrijving: Voorgeverfde plint in vochtwerend MDF - V313.
Specificaties
 
Dikte: 15 mm
Breedte: 40 mm
Lengte: 2440 mm
Materiaal: MDF
Uitzicht
 
Afwerking: Voorgeverfd
Installatie
 
Verbruik per meter: 1.1
Installatie: Verlijming
Verpakking
 
Aantal meter per verpakking: 14.64 meter
Stuks/verpakking: 6 stuks
Type verpakking: Folie

- Lees meer online over de installatie

        Plaatsing van de kantboorden

        Stappen voor de plaatsing van de plinten

- Download de installatie pdf

- Bekijk de video over de installatie van plinten

Plaatsing van de kantboorden

Plinten zijn ontworpen om de nodige uitzettingsvoeg tussen de bevloering en de muren te bedekken.  Voor de plaatsing ervan, heeft U plinten nodig, alsook een tafelzaag, een lijmpistool en lijm.  Laat de plinten eerst minstens 48 uur aan de temperatuur en de vochtigheid van de ruimte acclimatiseren.

Stappen voor de plaatsing van de plinten

 

3.1    Begin voor het plaatsen van uw plinten steeds op de langste muur eerst.  Meet de nodige lengte en laat de ongezaagde kant langer dan nodig.  Zaag het uiteinde dat in de hoek zal komen in verstek op 45 graden.  Het is best de plinten eerst te proberen inpassen en dan pas in te korten indien nodig.  Indien een tweede plint nodig is om de volledige muurlengte te bedekken, zaag dan beide uiteinden in verstek van 45 °, het ene uiteinde in links verstek, het andere in rechts verstek.  De plinten zullen dan mooi aansluiten met slechts één zichtbare naad.

3.2   Wanneer U te maken hebt met buitenhoeken zullen de plinten in 45 graden verstek dienen te worden gezaagd om een mooie aansluiting te verzekeren.  Denk eraan dat U de tegenoverstaande zijde op 45 graden in de tegenovergestelde richting moet zagen om de plinten  in elkaar te doen passen.

3.3   Bevestig de plinten aan de muren met lijm. Het gebruik van snellijmen is een heel populaire manier om plinten vast te zetten, vooral in huizen met gipsplaten scheidingsmuren.  Breng de kleefstof aan op de plinten en druk de plint stevig tegen de muur zodat de kleefstof goed contact maakt.  Zorg ervoor dat u al de overtollige lijm meteen afveegt.

Tools of plint installatie

Stap 3.1

Stap 3.1

Stap 3.1

Stap 3.3

Stap 3.3

Stap 3.3

- Lees meer online over de afwerking van uw parket

          Tips voor de plaatsing

- Download de pdf

Tips voor de plaatsing

 

Leg enkele rijen ongelijmd voor U ècht begint met plaatsen, om te zien hoe alles eruitziet en om de plaatsing achteraf vlotter te laten verlopen.

De meeste professionele plaatsers werken van links naar rechts, hoewel dat er niet echt toe doet. U kan werken zoals het voor U het meest comfortabel is.

Bij het verzagen van uw vloerplanken, zaagt U eerst in de voorgeverniste kant om te vermijden dat de vernislaag gaat schilferen.  Gebruik blauwe schilderstape langsheen het gebied dat U gaat zagen; zo voorkomt U het afschilferen van het voorgeverniste oppervlak.

Gebruik steeds een stootblok om het hardhout in de juiste positie te brengen.  Klop niet rechtstreeks op de hardhouten bevloering.

Houd de plaatsingsruimte zo schoon mogelijk.  Doe het zaagwerk in een andere kamer om zaagstof te vermijden.

Betonnen ondergrond dient uitgehard te zijn en minstens 60 tot 90 dagen oud en perfect droog te zijn.

Indien U uw bevloering op vloerverwarming legt, ga goed na of de bevloering dit toelaat en of uw lijm mag gebruikt worden op vloerverwarmingssystemen.  Indien uw bevloering op vloerverwarming mag geplaatst worden, zijn er toch een aantal speciale regels die moeten in acht genomen worden (voorbeeld: moet vastgelijmd worden). Het type verwarming is van groot belang,  evenals de isolerende onderlaag en de houten vloer die U kiest.  Een houten vloer plaatsen op een verwarming onder de grond moet op professionele wijze gebeuren, waarbij welbepaalde voorschriften dienen gerespecteerd te worden al naargelang het gekozen type vloerverwarming, de verantwoordelijkheid voor dergelijke plaatsing ligt geheel en volledig bij de plaatser.

Open de kartons niet tot U klaar bent om te plaatsen.

Deze plaatsingsrichtlijnen zijn bedoeld om U zo goed mogelijk te helpen bij het leggen van de vloer.  Aangezien we geen controle hebben over de individuele omstandigheden, zijn deze richtlijnen niet bedoeld bindend te zijn voor ons bedrijf.

Selecteer alle planken met zichtbare defecten uit vóór de plaatsing.  Eventuele klachten in dit verband worden niet meer aanvaard eens de vloerdelen geplaatst zijn.

Plaats nooit twee kopnaden naast elkaar.  Laat steeds minimum 20 cm tussen twee ervan.

De maximale lengte/breedte van de oppervlakte mag niet meer dan 10 meter zijn.  Indien aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, is het nodig een T-profiel tussen te voegen.

De ruimte moet droog en verwarmd zijn.  Het vereiste vochtgehalte varieert tussen 50 en 60 %.  Een kamertemperatuur van 20 tot 23 ° C en een vloertemperatuur van 15 ° C zijn een absolute must, ook na het plaatsen.  Veranderende omstandigheden zullen de vloer doen uitzetten of inkrimpen.  Plaats een vochtigheidsmeter en een thermometer en controleer regelmatig.  In geval van veranderende omstandigheden dient U de nodige maatregelen te nemen.

Het oppervlak dient droog, hard, effen en stofvrij te zijn en een vochtigheidsgraad van max. 2 % te hebben(in geval van anhydrietbeton < 0.5 %).  Vóór de plaatsing, dient de vochtigheidsgraad getest en opgetekend te worden.

Nooit reinigen met water maar met een vochtige doek of een stofzuiger.

Tips voor de plaatsing

 

 

 

 

 

Gids voor de berekening

 
  Bijvoorbeeld, de afmetingen van de kamer zijn:
                                             Breedte:        5.40       m
                                             Lengte  :        3.50       m
  Extra marge pro m : 1.1
 
  Netto volume: ( 5.40 + 3.50 ) x 2 = 17.80 m
 

Bruto volume: 17.80 x 1.1 = 19.58 m

 
  Heb je meerdere kamers, maak dan de som van de berekeningen.